خدمات پكيج ایران رادیاتور

خدمات پكيج بوتان

نصب، تعمير و سرويس انواع پكيج و آبگرمكن

لوگو ایران رادیاتور
لوگو بوتان
لوگو بوش

پشتیبانی به صورت آنلاین


برای ثبت درخواست انلاین

را کلیک کنید

درخواست سریع سرویسکار


شماره تلفن تماس

را کلیک کنید

رادیاتور

بهترین مکان نصب برای رادیاتور در منزل یا هر ساختمان کجاست؟ مکان مناسب نصب این دستگاه گرمایش در هر فضای خاص محلی که است که دو ویژگی بیشترین سرما و کمترین میزان هدر رفت گرما را دارد. با توجه به این تعریف بهترین مکان استاندارد نصب رادیاتورها در فضای خانه یا محل کار نزدیک دیوار و زیر پنجره است. توجه به این اصل مهم باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و توان گرمایشی بالای دستگاه می شود.

 مکان های ممنوعه، زاویه و ارتفاع نصب ، فاصله دستگاه از دیوار، وضعیت نصب آن نسبت به وسایلی چون کابینت، مبلمان یا پرده و … موضوعات مهم دیگری هستند که استانداردهای نصب رادیاتور در منزل یا هر فضای دیگری باید در نظر گرفته شوند. اما این استانداردها در انتخاب بهترین مکان نصب چگونه تعریف می شوند؟ محل هایی که نصب پکیج ممنوع است شامل چه مواردی است؟

بهترین مکان نصب برای رادیاتور

به طور معمول سردترین نقطه در یک فضا به عنوان بهترین مکان نصب رادیاتور در نظر گرفته می شود. این نقطه در فضایی مانند اتاق نزدیک دیوار و زیر پنجره هاست. در این شرایط توزیع دما و جبران کسری گرمایش اتاق به بهترین شکل انجام می شود. البته مشروط بر اینکه اندازه رادیاتور و ارتفاع نصب آن با توجه به موقعیت پنجره ها انتخاب شود. مزیت دیگر نصب در این نقطه این است که در این شرایط به دلیل بزرگ بودن نیروی شناوری هوای گرم رادیاتور امکان نفوذ هوای سرد از درزهای پنجره به درون اتاق وجود ندارد.

در نتیجه جریان هوای گرم در اتاق برقرار می شود. با توجه به اینکه رادیاتورها قابلیت تنظیم رطوبت و حرارت محیط را ندارند، بهتر است استفاده از این دستگاه ها به مکان هایی محدود شود که نیاز به کنترل این دو فاکتور محیطی وجود ندارد.

استاندارد نصب رادیاتور در منزل

در زمان نصب هر وسیله گرمایشی جهت دریافت بیشترین بهره وری از دستگاه رعایت برخی استانداردها الزامی است. استانداردهای نصب رادیاتور را می توان در موارد زیر خلاصه کرد.

1- عدم نصب رادیاتور در فاصله نزدیک با وسایل منزل

شوفاژ

یک اصل مهم در انتخاب محل نصب این دستگاه در منازل جاگذاری پنل شوفاژ در فاصله دور از وسایل خانه از جمله کابینت و  مبلمان است. این وضعیت نصب معایب زیر را در بر دارد:

  • در چنین شرایطی هوای گرم خارج شده از رادیاتور درون آن حبس می شود.
  • هیچ راه انتقال گرمایی وجود ندارد.
  • از انتقال گرما به سایر نقاط خانه جلوگیری می شود.
  • علاوه بر این ممکن است این وسایل در نتیجه گرمای برخورد کرده پوسیده شوند .

2- نصب پنل های شوفاژ نزدیک به انشعابات گاز

یکی دیگر از استانداردهایی که در مقوله بهترین مکان نصب برای رادیاتور به آن اشاره می شود، دسترسی پنل های شوفاژ و رادیاتور به انشعابات گاز است. اگر در نصب پنل های شوفاژ به فاصله اندک آنها با انشعابات گاز دقت شود:

  • گاز سریع تر به پنل ها می رسد .
  • انتقال گرمای بهتری در خانه انجام می شود.
  • این وضعیت نصب روند انتقال گرما را سرعت می بخشد.
  • و از خراب شدن رادیاتور جلوگیری می کند.

3- نصب رادیاتور در کمترین فاصله با پکیج

فاصله رادیاتور شوفاژ تا پکیج یک فاکتور موثر در بازدهی گرمایی این دستگاه است. به تناسب بیشتر شدن این فاصله، بازدهی رادیاتور شوفاز نیز کاهش پیدا می کند. این فاکتور نیز باید در استاندارد نصب رادیاتور در منزل یا هر فضایی در نظر گرفته شود.

4- نصب رادیاتور در بزرگ ترین فضای خانه

در خانه هایی با متراژ زیاد، بهتر است نصب رادیاتور در فضاهای بزرگ و باز آنها انجام شود. در این شرایط به انتقال گرمای ایجاد شده در این فضا به واسطه رفت و آمد به سایر نقاط خانه به راحتی انجام شده و تعادل دمای خانه ایجاد می شود.

5- رعایت فاصله استاندارد رادیاتور با پرده

نصب رادیاتور زیر پرده های بلند و ضخیم به هیچ وجه کار درستی نیست.  در این شرایط حتی اگر بهترین مکان نصب برای رادیاتور انتخاب شده باشد، به دلیل بلند بودن پرده ها، از عبور جریان هوا به درون و بیرون رادیاتور جلوگیری می شود و بازدهی دستگاه کاهش پیدا می کند. این شرایط نصب به ویژه در زمان استفاده از مبدل های حرارتی خطر آتش سوزی را در پی دارد.

برای نصب رادیاتور در زیر پنجره حتما باید از یک پرده کوتاه استفاده کرد.( پرده 10-8 سانتی متر بالاتر از پنل رادیاتور باشد). در غیر اینصورت روند انتقال گرما به سایر نقاط خانه کند می شود. در نتیجه برای جبران آن فشار بیشتر به این دستگاه وارد شده و در نهایت پنل شوفاژ ضعیف می شود.

6- انتخاب ابعاد رادیاتور با توجه به متراژ محل نصب

شوفاژ

یک استاندارد نصب رادیاتور در منزل هماهنگی ابعاد دستگاه با متراژ محل نصب است. خرید شوفاژهایی با ابعاد بزرگ برای خانه هایی با متراژ کم اصلا مناسب نیست. این شرایط باعث گرم شدن بیش از حد فضای خانه و بالا رفتن هزینه های گرمایش می شود.

7- رعایت فاصله کف تا سقف محل نصب

یک اصل دیگر در انتخاب بهترین مکان نصب برای رادیاتور در نظر گرفتن فاصله کف تا سقف است. برای نصب این دستگاه گرمایشی فاصله کف تا سقف محل نصب نباید بیشتر از 3 متر باشد. در غیر اینصورت بهتر است از سایر  وسایل گرمایشی استفاده کرد.

8- ارتفاع و زاویه نصب مناسب

رادیاتورها باید در ارتفاع 10-7 سانتی متری از کف اتاق نصب شوند. این وضعیت به گردش بهتر هوا و زودتر گرم شدن محیط کمک می کند. زاویه نصب این دستگاه نیز باید 90 درجه باشد.  در غیر اینصورت رادیاتور دچار خوردگی می شود.

9- افزایش تعداد و کاهش سایز رادیاتور در فضاهای بزرگ

در اتاق هایی که متراژ نسبتا بزرگ تری دارند برای افزایش بهره وری رادیاتورها بهتر است تعداد بیشتری از این دستگاه در سایزهای کوچک انتخاب شوند. به عنوان مثال در این شرایط بهتر است به جای استفاده از یک رادیاتور بزرگ دو رادیاتور در سایز کوچک نصب شوند.

10- عدم نصب پشت در اتاق

گاهی در اتاق هایی با فضای کوچک هیچ فضایی بهتر از پشت در برای نصب این دستگاه وجود ندارد. نصب رادیاتور شوفاژ پشت در اتاق هایی با فضای محدود در شرایطی مناسب است که تعادل دمایی در این فضا و فضای خارج از اتاق وجود داشته باشد. در غیر اینصورت با باز کردن در، گرمای ایجاد شده به هدر می رود.

11- رعایت فاصله بلوکه رادیاتور با دیوار

برای انتخاب بهترین مکان نصب برای رادیاتور رعایت حداقل فاصله این دستگاه با دیوار نیز مهم تلقی می شود. برای دریافت بهترین نتیجه باید این دستگاه را نزدیک به دیوار نصب کرد. این فاصله باید بین 10-5 سانتی متر باشد. فاصله ای کمتر از این میزان کارایی این سیستم گرمایشی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث افت توانی آن می گردد.

12- تعیین اندازه رادیاتور با توجه به موقعیت پنجره

رادیاتور

تناسب بین اندازه رادیاتور و موقعیت پنجره یک فاکتور مهم افزایش کارایی دستگاه است. بهتر است طول دستگاه متناسب با پهنای پنجره انتخاب شود. این شرایط به تعادل جریان عمودی هوا و گرمای تابشی بیشتر رادیاتور کمک می کند. استفاده از پنجره های دوبل یک فاکتور دیگر در اصول نصب رادیاتورهاست. این پنجره ها ضمن کاهش ضریب انتقال حرارت شیشه در افزایش بار گرمایی فضا موثر اند.

13- عدم محدودیت در محل نصب رادیاتورهای برقی

رادیاتورهای برقی سیستم حرارت مرکزی نیاز ندارند. به همین دلیل هیچ محدودیتی در محل نصب آنها وجود ندارد. تنها نکته مهم در محل نصب این مدل دستگاه های گرمایش، انتخاب محلی از ساختمان است که به گرمای بیشتری نیاز دارد.

نکات فنی افزایش بازدهی رادیاتور با بهترین مکان نصب

  • در شرایطی که به دلیل نقص در نقشه  لوله کشی ساختمان، لوله کشی رادیاتور شوفاژ به درستی انجام نشده، باید برای انتخاب بهترین مکان نصب برای رادیاتور این نقشه را تغییر داد. البته این تغییر فقط در زمانی امکان پذیر است که لوله کشی های انجام شده روکار باشند.
  • جهت گردش بهتر هوا، فضای اطراف رادیاتور تا حد امکان باید باز باشد.
  • برای نصب رادیاتور پشت دیوار داخلی یک اتاق، جهت جلوگیری از هدر رفت حرارت دستگاه، حتما باید دیوار را عایق کاری کرد.
  • جهت افزایش طول عمر دستگاه و عدم هدر رفت گاز بهتر است از شیرهای ترموستات استفاده کرد.
  • استفاده از شیرهای هواگیری اتومات به کاهش خطر نشت آب در زمان نصب کمک می کند

در پایان، اهمیت انتخاب بهترین مکان نصب رادیاتور

بهترین مکان نصب برای رادیاتور مکانی است که بیشترین سرما با حداقل میزان هدررفت انرژی را داراست. رعایت استانداردهایی چون زاویه نصب، فاصله دستگاه از دیوار و کف، عدم نصب در مجاورت وسایل خانه، رعایت اندازه رادیاتور با موقعیت پنجره و دیگر موارد ذکر شده بهره وری انرژی گرمایی در فضا را افزایش می دهند. طول عمر بیشتر، کارکرد دقیق تر ،گرمایش سریع تر و استهلاک کمتر پمپ دستگاه از دیگر مزایای انتخاب یک محل نصب مناسب برای رادیاتورهاست. اگر به دلیل عدم رعایت استانداردهای نصب یا هر دلیل دیگری نیاز به سرویس و تعمیر رادیاتور خود دارید با کارشناسان ما در تاسیسات خدمات ایران تماس بگیرید.

 

پست های اخیر

گرم نکردن آب پکیج

چرا پکیج خاموش می شود

چگونه پکیج را سرویس کنیم

تعمیر کردن پکیج

تنظیم فشار گاز پکیج