خدمات پكيج ایران رادیاتور

خدمات پكيج بوتان

نصب، تعمير و سرويس انواع پكيج و آبگرمكن

لوگو ایران رادیاتور
لوگو بوتان
لوگو بوش

پشتیبانی به صورت آنلاین


برای ثبت درخواست انلاین

را کلیک کنید

درخواست سریع سرویسکار


شماره تلفن تماس

را کلیک کنید

محل هایی که نصب پکیج ممنوع است

آیا نصب پکیج های دیواری در هر نقطه از ساختمان مجاز است؟ در تصور برخی افراد نصب این سیستم در هر بخش از ساختمان امکان پذیر است. اما اینگونه نیست! نمی توان بدون انجام بررسی های لازم اقدام به نصب این سیستم گرمایشی کرد.
بر اساس مقررات ملی ساختمان قواعد و استانداردهایی جهت نصب انواع سیستم های گرمایشی مانند پکیج تعریف شده است. برای افزایش بازدهی و عملکرد پکیج های دیواری لازم است در انتخاب محل نصب آنها این قواعد را رعایت کرد. عدم توجه به محل هایی که نصب پکیج ممنوع است، علاوه بر اختلال در عملکرد سیستم می تواند خطرات جانی برای افراد به همراه داشته باشد.

محل هایی که نصب پکیج ممنوع است کدامند؟

توجه به محدودیت و ممنوعیت نصب پکیج های دیواری اولین نکته ای است که بعد از خرید این سیستم گرمایش باید به آن توجه داشت. نصب در این مکان های ممنوعه می تواند در عملکرد دستگاه تاثیر منفی بگذارد و راندمان آن را کاهش دهد. با اطلاع از محل های ممنوعه نصب این سیستم های گرمایشی می توانید هزینه های مربوط به تعمیر و سرویس آن را به حداقل برسانید. در غیر اینصورت عملکرد سیستم شما مختل می شود.

واحدهای مسکونی با مساحت اندک

از محل های ممنوعه نصب پکیج های دیواری، فضاهای بسیار کوچک است. واحدهای ساختمانی با مساحت کمتر از 60 متر مربع از جمله این مکان ها هستند. در چنین مکان هایی نصب پکیج می تواند منتج به مسمومیت ناشی از کمبود اکسیژن و حتی مرگ برای ساکنین واحد مسکونی شود. بر اساس مقررات ملی ساختمان، مبحث هفده، نصب در این فضاها فقط در شرایط زیر مجاز است:

  •  در شرایطی که هوای مورد نیاز احتراق این سیستم گرمایش از فضایی خارج از ساختمان تامین شود.
  • در صورتی که یک دریچه دائمی یا دودکش های دوجداره در ساختمان تعبیه شده باشد تا هوای مورد نیاز احتراق گاز مصرفی پکیج های دیواری تامین شود. این قطعات اکسیژن مورد نیاز را از هوی آزاد تامین می کنند؛ در این شرایط هوای داخل ساختمان مصرف نمی شود.

آشپزخانه هایی با فضای کوچک

پکیج در آشپزخانه

 

علیرغم اینکه آشپزخانه ها به دلیل استفاده راحت از لوله کشی برای اتصالات برق، آب و گاز یکی از بهترین محل های نصب پکیج های دیواری تعریف می شوند، اما برخی شرایط، نصب این سیستم را در این فضا محدود و ممنوع می کند. آشپزخانه هایی که فضای آنها کمتر از فضای مورد نیاز پکیج است نباید به عنوان مکان نصب این سیستم در نظر گرفته شوند.

از سوی مقررات ملی ساختمان این شرایط در آشپزخانه ها به عنوان یکی از محل هایی که نصب پکیج ممنوع است تعریف می شود. برای نصب در چنین فضایی باید به نکاتی توجه داشت.

ضوابط رفع ممنوعیت نصب پکیج در آشپزخانه های کم متراژ

اگر قصد نصب پکیج در آشپزخانه را داربد، لازم است موارد زیر را رعایت کنید:

  • برای نصب پکیج ها در فضاهای آشپزخانه با مساحت کوچک باید فضای داخل آشپزخانه را با فضای دیگر اتاق های ساختمان مرتبط کرد. استفاده از هواکش های مشبک نصب شده در بخش بالایی و پایینی درب اتاق ها می تواند خطرات نصب این سیستم در فضای ذکر شده را کاهش دهد.
  • درصورت نصب پکیج در آشپزخانه نباید آن را در مجاورت وسایل گرمایشی ( اجاق گاز و آبگرمکن) و سرمایشی (کولر گازی یا دریچه های کولر آبی) قرار داد.
  • باید فاصله نصب حداقل 100 سانتی متر بین این دستگاه و یخچال و فریزر وجود داشته باشد.

بالکن یا تراس های ساختمان

گرچه با گسترش آپارتمان نشینی نصب پکیج های دیواری در بالکن و تراس ها رواج زیادی پیدا کرده است، اما این مکان ها هم به عنوان محل مناسبی برای نصب سیستم ذکر شده معرفی نمی شوند. در سبک ساخت و سازهای امروزی به دلایلی مثبت چون اشغال نشدن بخشی از فضای ساختمان، کاهش خطر احتمالی کافی نبودن اکسیژن برای دستگاه و به حداقل رساندن سر و صدای دستگاه، نصب این سیستم در بالکن یا تراس انجام می شود.

 در مقابل این نقاط مثبت، به دلایل زیر بالکن یا تراس ها را به عنوان مکان مناسب نصب معرفی نمی شوند:

  • رطوبت و باران می تواند باعث آسیب به دستگاه شود.
  • در این شرایط به دلیل قرارگیری سیستم گرمایش در معرض نور مستقیم خورشید احتمال افزایش فشار آن وجود دارد.
  •  قرار داشتن این سیستم در معرض باد می تواند شعله آن را خاموش کند.
  • در فصول سرد سال و در طی برودت هوا امکان یخ زدگی و آسیب به سیستم و اختلال در لوله کشی آن وجود دارد.

الزامات رفع محدودیت نصب در بالکن و تراس

در شرایطی که تراس یا بالکن به عنوان محل نصب پکیج های دیواری انتخاب می شوند باید الزامات و ضوابط خاصی را جهت به حداقل رساندن آسیب به سیستم مورد توجه قرار داد:

  • برای جلوگیری از قرار گرفتن پکیج در معرض نور، باد، باران و … باید این سیستم توسط بخشی کابین مانند محصور شود.
  • کابین استفاده شده باید دارای محفظه ورود و خروج هوا باشد تا از عملکرد نامطلوب دستگاه جلوگیری کند.
  •  در این مکان نصب باید حتما از پکیج های مدل فن دار یا دودکش دار استفاده کرد.

حمام و سرویس بهداشتی

یکی دیگر از محل هایی که نصب پکیج ممنوع است، مکان های مرطوب در ساختمان ها هستند. حمام و سرویس بهداشتی از جمله این مکان ها می باشند که به دلیل وجود خطر برق، نصب آن در این شرایط به هیچ وجه توصیه نمی شود.

چگونگی رفع ممنوعیت نصب پکیج در مکان های مرطوب

برای نصب این سیستم گرمایش در حمام یا سرویس بهداشتی باید از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری شود. قرار دادن دستگاه در یک کابین یا کمد خطر حاصل از تماس آب با برق دستگاه را به حداقل می رساند.

زیرزمین و انباری های ساختمان

یکی از بدترین مکان های نصب پکیج های دیواری فضای انباری و زیرزمین است. در این مکان ها تهویه مناسبی وجود ندارد. ضمن اینکه دسترسی سرویسکار به سیستم در زمان نیاز به تعمیر آن محدود می شود. رطوبت بالای این مکان ها در برخی از ساختمان ها و خطر گازگرفتگی بیشتر ساکنین از دیگر دلایلی است که نصب آن را در این فضاها ممنوع می کند.

اتاق های زیر شیروانی

در مقررات ملی ساختمان اتاق های زیر شیروانی به عنوان یکی دیگر از محل هایی که نصب پکیج ممنوع است، معرفی می شوند؛ البته، اتاق هایی که فضای کافی نداشته باشند و نکاتی چون عدم دسترسی راحت و نور کافی یا رطوبت بالا مشکلاتی در عملکرد دستگاه ایجاد کنند.

ضوابط مقررات ملی ساختمان جهت نصب پکیج دیواری

ضوابط و مقررات ملی ساختمان برای نصب پکیج دیواری شامل این موارد است:

  • این سیستم گرمایش نباید در فضایی کوچک تر از 8 متر مربع نصب شود.
  •  حداقل فاصله آن از کف زمین 120 سانتی متر و از دیوارهای کناری 100 سانتی متر باشد.
  •  در صورت نصب این دستگاه در آشپزخانه ها حداقل فاصله 15 سانتی متری پکیج با کابینت در نظر گرفته شود.
  •  جهت نصب این سیستم گرمایش باید یک دودکش مجزا برای آن در نظر گرفت. دریچه خروجی دودکش با کلاهک تعدیل دستگاه باید فاصله ای حداقل برابر 30 سانتی متر داشته باشد.
  • ویژگی هایی چون دسترسی راحت به برق ساختمان، امکان لوله کشی شوفاژ به دستگاه، دسترسی آسان جهت تعمیر و استفاده از انشعابات آب برای لوله کشی در محل نصب این دستگاه باید مد نظر قرار گرفته شود.

در پایان

شناخت محل هایی که نصب پکیج ممنوع است از جمله موضوعات مهمی است که باید در زمان نصب این سیستم به آن توجه داشت. عدم توجه به شرایط استاندارد محل نصب می تواند علاوه بر آسیب به عملکرد دستگاه، سلامت ساکنین را هم به خطر اندازد. بالکن ها، مکان هایی مرطوب، اتاق های زیر شیروانی، ساختمان هایی با فضای اندک و … از جمله محل های ممنوعه این سیستم گرمایشی محسوب می شوند.

با این حال، در این شرایط هم به شرط رعایت ضوابط رفع ممنوعیت می توان اقدام به نصب پکیج های دیواری کرد. چنانچه در صورت نصب نابجای این سیستم گرمایشی در فضای خانه یا محل کارتان اختلالی در عملکرد آن مشاهده کردید با تاسیسات خدمات ایران ارتباط بگیرید.

 

پست های اخیر

گرم نکردن آب پکیج

کردی در حال تعمیر و سرویس کردن پکیج گه چرا خاموش می شود؟

شخصی در حال سرویس کردن پکیج

شخصی در حال سرویس کردن پمپ پکیج

تنظیم فشار گاز پکیج