با توجه به بحران هایی که در مصرف انرژی وجود دارد، در فصل زمستان مصرف برق پکیج و در فصل تابستان مصرف برق کولر ها دغدغه مهمی است. قطعا با شروع فصل تابستان این سوال برای شما پیش خواهد آمد هر یک از انواع دستگاه های سرمایشی، چه میزان برق مصرف میکنند. امکانات و کاربری کولر در میزان انرژی مصرفی موثر است، اما به صورت کلی اطلاعات به دست آمده در مقایسه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت نشان دهنده این است که کولر های گازی، برق بیشتری نسبت به اسپلیت ها مصرف میکنند.
مصرف انرژی اسپلیت کمتر است یا کولر گازی؟
مصرف برق کولر گازی و اسپلیت به عوامل مختلفی وابسته است. اما برای اطلاعات دقیق تر، دفترچه راهنما دستگاه یا برچسب مصرف انرژی آن را که تولید کننده در اختیار شما قرار داده است را بررسی کنید. اسپلیت دارای دو واحد مجزا است که یکی داخل و دیگری خارج از ساختمان نصب می شود، این سیستم خنک کننده علاوه بر کارایی بالا به دلیل تکنولوژی به کار گرفته شده در ساخت، موجب صرفهجویی در مصرف انرژی می شود. کولرگازی دستگاه تک واحدی است که تمام مؤلفههای سیستم مانند، کمپرسور و فن همراه یک دیگر هستند و عموما برای فضاهای کوچک کاربردی است.
مقایسه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت فاکتور های مختلف دارد اما به صورت کلی اسپلیت به دلیل کنترل مستقل دما و سنسورهای حرارتی مصرف انرژی کمتری نسبت به کولر گازی دارد. میزان مصرف انرژي به موقعیت جغرافیایی و شرایط مختلف بستگی دارد اما به صورت میانگین کولرگازیهای پرتابل یا ایستاده ۴۱۰۰ وات، کولرگازی دیواری (اسپلیت) ۲۹۰۰ وات در ساعت انرژی مصرف میکند. اگر کولرهای گازی دیواری روی حالت فن باشد، میزان انرژی مصرفی ۷۵۰ وات در ساعت خواهد بود.
یکی از نکاتی که برای مصرف انرژی بهینه تر این وسایل باید در نظر داشته باشید، سرویس آن ها پیش از راه اندازی است. لازم به ذکر است اگر تجربه و دانش کافی در این زمینه ندارید، خودتان برای این کار اقدام نکنید و آن را به سرویس کار کولر گازی مشهد یا شهر محل سکونت خود بسپارید.
چگونه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت را بهینه کنیم؟
در فصلهای گرم تابستان، صرفهجویی در برق و بهینهسازی مصرف انرژی برای سیستمهای خنککننده از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل زیادی بر میزان مصرف برق در کولر گازی موثر است که با رعایت نکات ساده می توانید، میزان مصرفی برق را کاهش دهید.
تعمیرات دورهای: تعمیر دوره ای دستگاه مانند تمیز کردن فیلترها، چک کردن و تنظیم کارکرد صحیح دستگاه، به بهینهسازی عملکرد و کاهش مصرف برق کمک می کند.
خرید کولر گازی مدرن به جای سیستم های قدیمی: کولر های گازی جدید به دلیل تجهیزات به روز مانند، اینورتر و نوع کمپرسور هزینه های برق مصرفی کمتر دارد.
استفاده از تایمرها: استفاده از تایمرهای خودکار برای روشن و خاموش کردن کولر گازی میتواند مصرف برق را کاهش دهد.
اطمینان از عایقکاری مناسب: حفظ دمای داخلی و جلوگیری از نفوذ حرارت به بهبود مصرف انرژی خیلی کمک میکند.
قرار دادن پنل خارجی و کمپرسور در محل مناسب: پنل خارجی را در محیط باز و به دور از تابش آفتاب نصب کنید؛ اگر پنل خارجی در هوای آزاد باشد، کولرگازی عملکرد بهتری دارد عدم رعایت این دو نکته، حتما انرژی مصرفی را افزایش خواهد داشت.
تعویض به موقع فیلتر هوا: تعویض فیلترهای کولر گازی به صورت دورهای موجب خنک سازی بیشتر و در نهایت مصرف برق کمتر می شود.
کاهش میزان گاز مبرد: گاز مبرد گرمای محیط را حذف کرده و محیط سریعتر خنک می شود. درصورت کاهش این گاز، کولر باید بیشتر کار کند و موجب افزایش مصرف برق خواهد شد.
نشتی کانال: گاهی اوقات مصرف بالا برق به دلیل نشتی کانال است، این اختلال موجب کاهش قدرت کولر برای توزیع هوا خواهد شد و در نتیجه کولر گازی باید بیشتر کار کند.
بررسی عوامل مؤثر بر مصرف برق در کولر گازی
جهت کاهش میزان مصرف برق خانوار و افزایش طول عمر مفید کولر گازی نکات ساده ای را باید رعایت کرد. مقایسه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت در انتخاب دستگاه کم مصرف تر به شما کمک میکند اما عدم رعایت بهینه سازی انرژی، موجب افزایش مصرف برق خواهد شد.
- موقعیت جغرافیا: هرچه دمای شهر بالاتر و هوای مرطوب تری داشته باشد، کولرگازی باید با دور و توان بالاتری کار کند و همین امر موجب افزایش میزان مصرف برق بالاتری خواهد شد.
- تنظیمات دما: هرچه تنظیمات دمای کولر گازی را در درجات پایین تر تنظیم کنید، انرژی بالاتری مصرف می کند.
- ساعت استفاده از کولر گازی: اگر در ساعات اوج مصرف برق یا ساعات اوج گرما از کولر با توان بالاتری جهت تولید سرما بیشتر استفاده کنید، برق بیشتری مصرف می شود.
- میزان زمان روشن بودن کولر: قاعدتا روشن بودن کولر به صورت طولانی مدت، مصرف برق بیشتری دارد اما روشن بودن دائمی کولر گازی برای مدت چند ساعت بهتر از خاموش و روشن کردنهای متوالی دستگاه است.
- تاثیر ولتاژ برق در مصرف برق کولر گازی : ولتاژ برق ورودی کولر گازی باید در بازه مشخص باشد، چنانچه در این بازه افت ولتاژ برق زیاد باشد، دستگاه آمپرکشی میکند و کمپرسور برق بیشتری مصرف میکند.
نکاتی که باید در انتخاب کولر گازی یا اسپلیت در نظر بگیرید.
بعد از مقایسه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت نکات دیگری را جهت خرید این دستگاه باید در نظر بگیریم. کولر گازی و اسپلیت هر کدام مزایا و معایبی دارند. این ویژگیها به مواردی مانند نوع استفاده، محیط زندگی، نیازهای حرارتی یا سرمایی بستگی دارد.
کولر گازی:
مزایا:
- قیمت خرید و هزینه راه اندازی کولر گازی از اسپلیت کمتر است.
- نصب و راهاندازی آسانتری نسبت به اسپلیت دارد.
- برخی از انواع آن برای فضا های بزرگتر مانند آرایشگاه یا رستوران مناسب تر است.
معایب:
- با توجه به یک واحد بودن صدای زیادی دارد
- مصرف برق بیشتری نسبت به اسپلیتدارد.
- طراحی و ظاهر آن ممکن است برای برخی از محیط ها جلو زیبایی نداشته باشد.
اسپلیت:
مزایا:
- عملکرد بسیار بی صدایی دارد.
- صرفهجویی در مصرف انرژی؛ اسپلیتهای مدرن معمولاً با تکنولوژیهای صرفهجویی انرژی مجهز هستند.
- ظاهر زیبا و متناسب با انواع محیط هار را دارد.
معایب:
- هزینه خرید بالاتری دارد.
- تعمییرات دوره و هزینه های نگه داری آن ممکن است بیشتر باشد.
مقایسه مصرف برق و انتخاب بهترین گزینه
عوامل زیادی مانند موقعیت جغرافیا، نحوه و زمان استفاده از کولر بر میزان برق مصرفی موثر است و حتی امکان کاهش مصرف برق با عایقکاری مناسب محیط، تعمیرات دورهای و تعویض به موقع فیلتر هوا وجود دارد. اگر شرایط استفاده از کولر را یکسان در نظر بگیریم، اطلاعات به دست آمده از مقایسه مصرف برق کولر گازی و اسپلیت نشان می دهد. انواع کولر های گازی از انواع اسپلیت ها برق بیشتری مصرف می کند. جهت تعمیرات دوره ای کولر گازی و اسپلیت با خدمات ایران در تماس باشید