پکیج برقی چیست؟ این مدل پکیج ها یکی از انواع سیستم گرمایشی و بهترین آیتم جایگزین موتورخانه های قدیمی و پکیج های گازی هستند. با ورود این سیستم ها به بازار بدون نیاز به لوله کشی های پیچیده و با اشغال کمترین فضا می توان گرمایش بالایی را به دست آورد. ابعاد کوچک این سیستم ها امکان نصب آن ها را در هر فضایی، حتی کابینت، فراهم می کند.
عدم نیاز به نصب دودکش، سوخت های فسیلی و خطرات ناشی از احتراق و آلودگی هوا تنها بخشی از ویژگی های این سیستم ها است. اما چرا تا این حد این مدل پکیج ها را پرطرفدار هستند؟ آیا معایبی نیز در این سیستم های پرکاربرد شناخته شده است؟ ویژگی های مناسب برای خرید مدل های با کیفیت این سیستم ها چیست؟
پکیج برقی چیست؟
پکیج های برقی از پرطرفدارترین سیستم های گرمایش هستند که با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی گرمایی آب گرم مصرفی و گرمایش یک محیط را تامین می کنند.
بیشترین کاربرد این مدل سیستم های گرمایش برای مکان هایی با مشخصات زیر است:
- محیط هایی که خطر ناشی از نشت گاز آن ها را تهدید می کند.
- دسترسی به سوخت های فسیلی وجود ندارد.
- هزینه تامین سوخت بسیار بالا است.
- مکان هایی که از لوله کشی گاز دور هستند.
ویژگی های فنی پکیج های برقی
مهم ترین ویژگی های پکیج برقی چیست؟ بهترین ویژگی های پکیج های برقی عبارت اند از:
- این سیستم های گرمایشی فاقد دودکش اند.
- هیچ واکنش احتراقی در آن ها صورت نمی گیرد.
- قطعات تعبیه شده در این دستگاه عملکرد ایمنی دارند و با هماهنگی بالایی کار می کنند.
- در این مدل پکیج ها تامین حرارت و گرما با استفاده از المنت انجام می شود.
- انعطاف پذیری بالایی برای انتخاب محل نصب دارند.
اجزای تشکیل دهنده پکیج برقی چیست؟
مهم ترین اجزای سازنده این دستگاه ها عبارتند از:
- المنت: اصلی ترین قطعه در این مدل پکیج ها است و به عنوان منبع تامین حرارت محسوب می شود. برندهای ایتالیایی و ژاپنی این المنت ها راندمان بالایی دارند و در متراژهای بالا گرمایش خوبی تامین می کنند.
- ترموستات: قطعه ای برای کنترل دما است. با تعیین دما در این قطعه می توان دمای پکیج را در عددی ثابت نگه داشت و هزینه های اضافی مصرف انرژی الکتریکی را به حداقل رساند.
- مبدل های حرارتی: در پکیج های برقی دو مبدل حرارتی حلزونی و لوله ای استفاده می شود. نوع حلزونی در تامین و انتقال آب گرم شوفاژ و نوع لوله ای در تامین و انتقال آب گرم مصرفی نقش دارد. پکیج هایی که مجهز به یک مبدل هستند عملکرد ضعیفی دارند.
- بدنه دستگاه: بدنه این سیستم های گرمایش عمدتا از ورق های کامپوزیت با مقاومت بالا به حرارت ساخته می شود. رنگ بدنه نیز رنگ کوره ای الکترواستاتیک است تا در نتیجه ارتباط دائم با حرارت دچار پوسیدگی نشود.
- مانومتر عقربه ای: قطعه ای است که میزان فشار آب در پکیج را نشان می دهد.
- کنترل پنل دیجیتالی: بخشی در پکیج است که امکان پایش عملکرد دستگاه را فراهم می کند. در این پنل کلیدهایی تعبیه شده تا بتوان به راحتی تمام تنظیمات را انجام داد.
- پمپ گردش آب: قطعه ای است که از طریق آن آب گرم در دستگاه به لوله ها، شوفاژها و رادیاتورها انتقال می یابد.
- عایق بندی دور مخزن: این قسمت جهت ایزوله کردن پکیج های برقی و جلوگیری از اتلاف انرژی آن ها در نظر گرفته شده است.
- تجهیزات امنیتی دستگاه: شامل سه بخش زیر است:
- فیوز محافظ: این قطعه در شرایط وجود اختلال در جریان سیم های رفت و برگشت جریان الکتریکی را به صورت خودکار قطع می کند.
- فیوز مینیاتوری: قطعه ای برای حفظ امنیت پکیج در برابر اضافه بار و اتصالات کوتاه است.
- کنتاکتور: قطعه ای برای سوئیچینگ ارتباط بین دو بار منبع است.
معرفی انواع پکیج های برقی
پکیج های برقی در دو گروه کلی زمینی و دیواری دسته بندی می شوند.
- پکیج های برقی دیواری: ابعاد کوچک تری دارند و امکان نصب آن ها در هر واحد ساختمان به صورت مجزا وجود دارد.
- پکیج برقی زمینی: ابعاد بزرگ تری دارد. به دلیل اشغال بیشتر فضا برای ساختمان هایی با متراژ اندک مناسب نیستند.
انواع پکیج برقی بر اساس نوع سیستم گرمایش
پکیج های برقی بر اساس نوع مبدل های حرارتی شامل دو گروه تک مبدل و دو مبدل می شوند.
1. پکیج برقی تک مبدل
در این سیستم ها تامین گرمایش و آب گرم محیط با استفاده از یک مبدل انجام می شود. در نتیجه، در زمان استفاده از آب گرم، سیستم گرمایش محیط غیر فعال می شود. مجهز به یک مخزن هستند و در تمام فرایند گرم کردن همین مخزن نقش دارد.
این مدل پکیج ها برای مناطقی با سختی کم آب مناسب هستند. در ورودی اب این مدل پکیج ها باید حتما ضد رسوب نصب کرد. در انواع تک مبدل پکیج های برقی در زمان باز کردن شیر آب احتمال داغ شدن لحظه ای آب بالا است.
2. پکیج دو مبدل برقی
در این پکیج ها دو مبدل مجزا (اصلی و صفحه ای)، یکی برای گرمایش محیط و دیگری برای تامین آب گرم مصرفی، استفاده می شود. پمپ این پکیج ها در حالت زمستانی دستگاه فعال است و با گردش آب در مبدل اصلی گرمایش محیط تامین می شود.
در زمان نیاز به آب گرم مصرفی با گردش آب از طریق پمپ در مبدل صفحه ای این نیاز تامین می شود. رسوب گیری کمتر و راندمان بالاتری نسبت به انواع تک مبدل دارند.
نحوه عملکرد پکیج های برقی چگونه است؟
تامین گرمایش این مدل پکیج ها با توجه به دمای تنظیم شده روی دستگاه انجام می شود. به این معنا که در شرایط کمتر بودن دمای محیط از دمای تنظیم شده دستگاه، از طریق انتقال سیگنال از ترموستات به گرمکن پکیج، جریان برق وارد المنت های دستگاه می شود و پروسه گرم کردن آب شروع می گردد.
آب گرم شده وارد رادیاتورها، فن کویل یا سیستم گرمایش از کف می شود و آب گرم مصرفی و گرمایش محیط تامین می گردد. زمانی که آب موجود در سیستم های ذکر شده گرمای خود را از دست می دهد، مجدد به داخل پکیج برمی گردد. این عمل مکرر انجام می شود.
مزایای پکیج های برقی
از مهم ترین مزیت های این مدل پکیج ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. بهینه سازی مصرف انرژی
یکی از مزیت های مهم این سیستم های گرمایش صرفه جویی در مصرف انرژی است. این ویژگی به دلیل قابلیت کنترل و تنظیم فشار اب پکیج های برقی است. این قابلیت در تامین آب گرم و گرمایش محیط و امنیت بیشتر دستگاه نقش موثری دارد.
2. ابعاد کوچک دستگاه
یکی دیگر از دلایلی که پکیج های برقی را سیستم گرمایش پرطرفداری ساخته، ابعاد کوچک این دستگاه است. این ویژگی به ویژه برای خانه هایی با متراژهای کوچک یک مزیت بزرگ محسوب می شود. پکیج های برقی را می توان بدون اینکه فضای زیادی اشغال کنند در کوچک ترین فضا حتی کابینت های آشپزخانه نصب کرد.
3. امنیت بالای دستگاه
پکیج های برقی سیستم های گرمایش بدون نیاز به دودکش هستند. در این دستگاه ها هیچ واکنش احتراقی انجام نمی شود و دودی نیز تولید نمی گردد. فیوزها نیز عملکرد ایمنی در این مدل پکیج ها دارند و خطر جرقه یا انفجار در آن ها وجود ندارد. با توجه به این ویژگی ها می توان پکیج های برقی را ایمن ترین سیستم های گرمایش معرفی کرد و بدون نگرانی در مورد خطر گاز گرفتگی یا پخش گاز در محیط از گرمایش آن لذت برد.
4. حداقل آسیب به محیط زیست
عملکرد سیستم های پکیج های برقی و گرمایش در آن ها برای سلامت محیط زیست بی ضرر است و کمترین آسیب به محیط زیست را دارد. زیرا تولید گرمایش در انها نیازی به سوزاندن سوخت های فسیلی ندارد.
5. عدم هدر رفت انرژی گرمایی
بازدهی بالای گرمایش پکیج های برقی را می توان مهم ترین مزیت این سیستم ها نسبت به سایر سیستم های گرمایشی معرفی کرد. راندمان گرمایش این مدل پکیج ها حدود 95 درصد است. با توجه به این مقدار می توان هدر رفت انرژی گرمایی این دستگاه ها را تقریبا صفر بیان کرد.
6. طراحی به روز
پکیج های برقی از مدرن ترین مدل های سیستم های گرمایشی محسوب می شوند. به همین دلیل به عنوان یکی از اجزای دکوراسیون در بخش های مختلف خانه بسیار پرطرفدار هستند.
7. سیستم گرمایشی مقرون به صرفه
پکیج های برقی نیاز یک خانه یا یک محیط صنعتی به آب گرم و گرمای محیط را تامین می کنند. برای بهره برداری از این عملکرد نیاز به پرداخت هزینه زیادی نیست. از خرید دستگاه گرفته تا نصب و راه اندازی آن با کمترین هزینه امکان پذیر است.
8. آلودگی صوتی اندک
ترجیح همه ما این است که وسایل برقی منزلمان کمترین سروصدا را تولید کند. پکیج های برقی از این ویژگی برخوردارند. این سیستم های گرمایش کمترین آلودگی صوتی را ایجاد می کنند.
9. هزینه نگهداری پایین
یکی دیگر از مزیت های پکیج های برقی این است که در مقایسه با سایر سیستم های گرمایش نیاز به سرویس سالانه یا بازرسی و تعمیرات دوره ای ندارند. علاوه بر این، در صورت غیر فعال بودن برای تایمی طولانی مسدود نمی شوند و امکان استفاده مجدد از آن ها وجود دارد.
10. دوام بلند مدت دستگاه
استفاده از متریال درجه یک و باکیفیت در انواع پکیج های برقی و پوشش قطعات داخلی دستگاه از طریق یک بدنه فلزی کیفیت ساخت این سیستم ها را افزایش می دهد. با توجه به این ویژگی این مدل پکیج ها دوام طولانی تری دارند و به راحتی خراب نمی شوند.
معایب این مدل پکیج ها
صرف نظر از مزایای متعدد پکیج های برقی این سیستم از معایبی نیز برخوردار است که شامل موارد زیر می شود:
1. از کار افتادن دستگاه در شرایط قطعی برق
پکیج های برقی عملکردی وابسته برق دارند و در صورت قطعی برق، گرمایش محیط و تامین آب گرم مصرفی مختل می شود.
2. نامناسب دستگاه برای مکان های بزرگ
نصب پکیج های برقی در مکان هایی با وسعت زیاد و مصرف برق بالا مناسب نیست. در چنین محیط هایی گرمایش مورد نیاز محیط را نمی توان با این سیستم گرمایشی تامین کرد.
3. هزینه بالای برق مصرفی دستگاه
گرچه پکیج های برقی دیواری راندمان گرمایش بالاتری از انواع گازی دارند، اما هزینه برق پرداختی مکان هایی که این سیستم گرمایش نصب می شود به نسبت پکیج های گازسوز بالا است. البته با خرید انواع بهینه و قدرتمند این مدل پکیج ها می توان از افزایش قبض برق جلوگیری کرد.
بهترین برندهای ایرانی پکیج های برقی
نام برند | توضیحات | مزایا |
هیمورا | ظرفیت 24000 و 28000- مدل تک و سه فاز | بهترین گزینه برای فضای کوچک آپارتمانی- مصرف بهینه انرژی |
نوژان | مدل تک فاز و سه فاز- ظرفیت 1000، 12000، 18000، 24000 و 28000 | استفاده از تراشه هوشمند-10 سال خدمات پس از فروش- 2 ماه تعویض بی قید و شرط- دارای دودکش مخصوص |
اوستا | مناسب متراژهای حداکثر 225 متر مربع- دارای 3 مبدل- ظرفیت 45000 | قابلیت همزمان تولید آب گرم و گرمایش- کیفیت بالای ساخت- مجهز به سیستم محافظ جان 3 لایه |
راهنمای انتخاب و خرید پکیج مدل برقی
بهترین پکیج برقی چیست و کدام برند را انتخاب کنیم؟ برای خرید بهترین پکیج و دریافت بیشترین بازدهی، برند مهم نیست بلکه شما باید به این ویژگی ها در زمان خرید دقت کنید:
- میزان استفاده از آب گرم ( انتخاب یک سیستم با ظرفیت بالا برای محیط های پرمصرف)
- محیط مناسب نصب (انتخاب محیط هایی با حداقل نیاز به متراژ لوله کشی)
- انتخاب ظرفیت مناسب محیط (مثلا برای متراژ 50 متر ظرفیت 24000)
- تک مبدله یا دو مبدله بودن دستگاه با توجه به نیاز
- داشتن برق یک فاز و سه فاز جهت کاهش هزینه های مصرف برق در محل مورد نظر
- قطعات باکیفیت دستگاه جهت راندمان بالای سیستم
در پایان، ویژگی های پکیج برقی با کیفیت چیست؟
جهت دریافت بازدهی بالا در هر دستگاه برقی از جمله پکیج ها، باید به ویژگی های مهم در زمان خرید این سیستم ها توجه داشت. قطعا برند و کیفیت ساخت مهم ترین شاخص برای طول عمر بالای دستگاه است. اما سایر ویژگی های انواع خوب و باکیفیت پکیج برقی چیست؟
ویژگی های یک پکیج باکیفیت برقی شامل المنت با کیفیت (برندهای ایتالیایی)، طراحی زیبا با ابعاد کوچک، مقاومت بالای بدنه، شاسی دستگاه به حرارت و زنگ زدگی، عایق بندی EPDM برای افزایش بازدهی دستگاه، فیوز محافظ جان 3 لایه، مصرف بهینه برق، گارانتی و خدمات پس از فروش می شود. اگر پکیج شما پس از مدتی دچار مشکل شد، می توانید از طریق تماس با تاسیسات خدمات ایران، هر گونه مشکل فنی و داخلی پکیجتان را برطرف کنید.