علت آب دادن پکیج چیست؟ چگونه می توان نشتی آب پکیج را رفع کرد؟ ممکن است این مشکل برای پکیج منزل یا محل کار شما هم پیش آمده باشد. نشت آب یا آب دادن پکیج از مشکلات شایع این دستگاه است. این موضوع به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. از عملکرد نادرست شیر تخلیه و نشتی شیلنگ ها گرفته تا فرسوده شدن قطعات داخلی، اتصالات و … هر یک می توانند دلیلی بر ایجاد این مشکل باشند. با توجه به اینکه رفع مشکل آب دادن این دستگاه کار چندان ساده ای نیست و نیاز به دانش فنی و تخصصی دارد، بهتر است برای رفع آن از کارشناسان متخصص کمک بگیرید. با حضور نمایندگی های تعمیر پکیج در مشهد، تهران و اقصی نقاط کشور به راحتی می توانید ضمن دریافت این خدمات، عملکرد و دوام دستگاه را افزایش دهید.
علت آب دادن پکیج چیست؟
نشت آب از پکیج دلایل مختلفی دارد. اما ایجاد این مشکل به هر دلیلی که باشد، باید سریعا نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید. در غیر اینصورت، به دلیل کاهش میزان آب داخل مخزن دستگاه، فشار آن کاهش پیدا می کند و دستگاه عملکرد مطلوبی نخواهد داشت. برخی از دلایل آب دادن پکیج شامل موارد زیر است:
1. نشت پمپ پکیج و خرابی لوله های دستگاه
پمپ یکی از قطعات دستگاه پکیج است که در گردش آب از رادیاتورها به سمت مبدل اولیه نقش دارد. یکی از رایج ترین دلایل نشت آب از این دستگاه ها نشتی پمپ است. صدای غیر طبیعی یکی از علائم خرابی پمپ پکیج است. این مشکل به دلایل مختلف زیر ایجاد می شود:
- فرسوده بودن پمپ و پوسیدگی لوله های مربوط به آن
- فشار زیاد بر روی لوله های پمپ و شکستگی این لوله ها
- از بین رفتن ویژگی آب بندی اتصالات آب بند پمپ
- از بین رفتن مهر و موم و لاستیک های آب بندی پمپ دستگاه و فرسوده شدن این قطعه
راه حل:
برای رفع مشکل نشتی پمپ دستگاه باید واشرهای هوزینگ پمپ را تعویض کرد.
2. زنگ زدگی و خوردگی مبدل، مهم ترین دلیل چکه آب از زیر پکیج
علت آب دادن پکیج می تواند زنگ زدگی و خوردگی مبدل دستگاه هم باشد. پوسیده شدن این قطعه با گذشت زمان، سوراخ شدن، شکستگی و یا ترک خوردگی آن باعث نشتی آب از زیر پکیج می شود. عوامل دیگری چون اسید شویی مداوم دستگاه نیز می تواند به تدریج باعث خوردگی سطح داخلی این قطعه شده و در نتیجه منجر به آب دادن پکیج شود.
راه حل:
اگر علت آب دادن پکیج سوراخ شدن یا ترک خوردگی مبدل دستگاه باشد، در صورت داشتن گارانتی پکیج، می توانید این قطعه را تعمیر کنید. اما در شرایطی که علت نشتی آب زنگ زدگی یا خوردگی این قطعه باشد، چاره ای جز تعویض آن وجود ندارد.
3. نشتی شیلنگ ها
در قسمت زیر پکیج تعدادی لوله و شیلنگ تعبیه شده است که از طریق یکسری اتصالات به این قسمت متصل شده اند. این قطعات به لوله های رفت و برگشت رادیاتورها و لوله های آب گرم و سرد نیز اتصال دارند. لوله ها و شیلنگ های دستگاه جهت انتقال آب گرم، آب سرد و آب رفت و برگشت شوفاژ به کار می روند. دلایلی چون بی کیفیت بودن جنس این قطعات و یا اتصال نادرست بست آنها می تواند منتج به نشتی آب دستگاه شود.
راه حل:
- ضمن بررسی دقیق محل نشتی، چنانچه علت نشتی آب پکیج اتصال سست و نادرست لوله ها و شیلنگ باشد، باید از طریق اصلاح یا استفاده از اتصالات جدید برای رفع مشکل اقدام کرد.
- در شرایطی که پوسیدگی لوله ها و شیلنگ علت نشتی آب باشد، باید برای تعویض این قطعات اقدام نمود.
4. پوسیدگی و هرز شدن فیلتر پکیج
در انواع مختلف پکیج ها قطعاتی با عنوان فیلترهای رسوب گیر وجود دارد که با نصب در قسمت ورودی آب سرد از ورود آب سخت به داخل مدار سیستم گرمایش دستگاه جلوگیری می کند. علت آب دادن پکیج می تواند پوسیده و هرز شدن واشرها و مغزی های متصل کننده این قطعه به دستگاه باشد.
راه حل:
بررسی و اصلاح اتصالات فیلتر به پکیج و یا تعویض فیلتر به رفع مشکل نشتی آب آن کمک می کند.
5. عملکرد نادرست شیر اطمینان یا شیر تخلیه فشار
شیر اطمینان قطعه ای از دستگاه های پکیج است که در شرایط بالاتر بودن فشار دستگاه از میزان فشار تنظیم شده، آب اضافی دستگاه را خارج می کند. نشتی آب پکیج می تواند به علت اختلال در عملکرد این قطعه هم باشد که به دلایلی چون خرابی سنسورها، بسته نبودن شیر تا انتها یا سوراخ بودن آن، انسداد لوله ها، نقص در سیستم تخلیه و محدودیت در جریان آب اتفاق می افتد. پکیج ها در بازه فشار 2-1.5 بار عملکرد مطلوبی نشان می دهند. در صورت مشاهده نشتی آب از زیر پکیج باید میزان فشار دستگاه را بررسی کرد. چنانچه این کمیت بیش از بازه تعیین شده باشد دستگاه آب می دهد. در شرایطی که فشار پکیج بیش از این مقدار باشد، شیر تخلیه همانند دریچه ای باز شده و با خارج کردن آب اضافی دستگاه، باعث آزاد شدن فشار و جلوگیری از انفجار آن می شود.
راه حل:
- از سالم بودن شیر تخلیه دستگاه اطمینان حاصل کنید. در صورت مشاهده هر گونه سوراخ شیر را تعمیر و یا در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
- فشار دستگاه را در بازه مطلوب آن (2-1.5 بار) تنظیم کنید.
6. خراب شدن اورینگ و واشر اتصالات
حرکت آب در مدارهای مختلف پکیج، از طریق لوله ها و اتصالات انجام می شود. خراب شدن اورینگ یا واشر این اتصالات در نتیجه حرارت زیاد دستگاه می تواند باعث آبریزی آن شود. ضربه خوردن، رسوب گرفتن و ترک خوردگی لوله ها و یا نصب اشتباه اتصالات رفت و برگشت جریان آب از دیگر دلایل نشتی آب دستگاه است.
راه حل:
- اگر علت آب دادن پکیج مربوط به اتصالات دستگاه باشد، پس از خشک کردن آنها نشتی واشرها و لوله را بررسی کنید. سفت کردن اتصالات و یا تعویض لوله ها و واشرها به رفع این مشکل کمک می کند .
- در صورت لزوم جهت تعویض لوله یا اتصالی که معیوب شده است اقدام کنید.
7. فرسوده شدن قطعات داخلی دستگاه
پوسیدگی قطعات داخلی پکیج ها از دیگر دلایل نشتی آب این دستگاه هاست. با توجه به کارکرد مداوم دستگاه و سختی آب ورودی به آن، این مشکل امری بدیهی است.
راه حل:
سرویس های دوره ای دستگاه در آغاز فصل سرما راه حل مناسبی برای بررسی پوسیدگی قطعات داخلی است. در اینصورت می توان با تعویض و یا تعمیر آنها علت آب دادن پکیج را رفع کرد.
8. صدمه دیدن قطعه شیر پرکن
شیر پرکن قطعه ای در پکیج ها جهت تنظیم فشار آب داخل دستگاه است. در شرایطی که فشار دستگاه کمتر از 0.5 بار باشد، با باز کردن این شیر می توان ضمن وارد کردن آب بیشتر به مدار جریان آب، از افت فشار نیز جلوگیری کرد. آبگیری کردن خود به خود این قطعه به دلایلی چون خرابی لاستیک و واشرهای شیر آب، باز ماندن شیر پرکن و یا بسته نشدن آن می تواند منجر به بالا رفتن فشار دستگاه شود. در این وضعیت دستگاه جهت حذف افزایش فشار ایجاد شده شروع به آبریزی و چکه کردن می کند.
راه حل:
برای رفع نشتی آب زیر پکیج به دلیل خرابی شیر پرکن بهتر است این قطعه را تعویض کرد. در شرایطی که خرابی واشرها دلیل این آبریزی باشد با تعویض لاستیک ها و واشرها می توان مشکل را رفع نمود.
9. ایراد در عملکرد دیافراگم یا دریچه دما
علت آب دادن پکیج به خراب شدن دیافراگم منبع انبساط یا همان دریچه دما هم مربوط می شود. دیافراگم قطعه ای است که در کنترل حجم آب اضافی در نتیجه افزایش دما نقش دارد. نقصان در عملکرد این قطعه به دلیل خرابی آن می تواند باعث نشت حجم آب اضافی دستگاه شود.
10. استفاده مداوم از دستگاه
استفاده مداوم از پکیج هم می تواند باعث چکه کردن آب از دستگاه شود. در این شرایط نشتی آب به دلیل تجمع رسوبات و ذرات جامد در داخل سیستم رخ می دهد.
راه حل:
تخلیه آب دستگاه به صورت دوره ای و جایگزین کردن آب تازه باعث حذف رسوبات و عدم آبریزی دستگاه می شود.
چند نکته مهم درباره علت نشتی آب پکیج
- نشتی آب پکیج با کاهش فشار دستگاه ارتباط دارد. چکه کردن آب پکیج فشار آب در مدار داخلی آن را کاهش می دهد. این وضعیت منجر به خاموش شدن ناگهانی دستگاه، سرد شدن آب مصرفی و کاهش گرمایش سیستم های گرمایش مرکزی می شود.
- در صورت مشاهده هرگونه نشتی آب پکیج و کاهش فشار آن در مدت زمانی کوتاه، نباید از دستگاه استفاده کرد.
- چکیدن آب از پکیج ها به صورت بالقوه خطرناک است. در شرایط آبریزی دستگاه احتمال نفوذ آب به داخل پریز برق اطراف آن وجود دارد.
- در شرایطی که چکه کردن آب پکیج باعث نفوذ آب به داخل برد دستگاه شود باید برای تعویض این قطعه اقدام کرد.
در پایان
جهت یافتن علت آب دادن پکیج لازم است تا اطلاعات کاملی از نقص های فنی ایجاد کننده این مشکل داشته باشید. برای جلوگیری از مشکل آبریزی این دستگاه بهتر است در بازه های زمانی مشخص عملکرد و قطعات داخلی آن را مورد بررسی قرار دهید. انجام این کار شما را از صرف هزینه های سنگین بی نیاز می کند
در صورت مشاهده هرگونه آبریزی یا چکه کردن در این دستگاه باید سریع تر برای رفع آن اقدام کنید. هر گونه تعویق در این عمل می تواند خسارت بالاتری را در دستگاه شما ایجاد کند. در صورت مواجه با این مشکل قبل از انجام هر اقدامی جهت تعمیر دستگاه، علت نشتی پکیج را شناسایی کنید. در صورتی که دانش فنی و تجربه لازم برای رفع مشکل نشتی آب پکیج را ندارید با تکنسین های مجرب تماس بگیرید. از طریق تماس با کارشناسان ما در تاسیسات خدمات ایران می توانید هر گونه خدمات نصب، سرویس و تعمیر پکیج، آبگرمکن و رادیاتور را با بهترین کیفیت و قیمت دریافت کنید.