با توجه به کدهای خطایی که روی صفحه نمایشگر پکیج باکسی به نمایش در می آید می توان آن را عیب یابی کرد. هرکدام از این کدها، مفهوم خاص خود را دارند و به نوعی بیانگر وجود یک ایراد در سیستم پکیج هستند. اگر در عیب یابی پکیج باکسی متوجه شدید خطا یک اختلال جدی است، برای جلوگیری از بروز حادثه حتما به مرکز تعمیر پکیج در مشهد مراجعه کنید.
ارورهای پکیج باکسی و رفع آن
عیب یابی پکیج باکسی با توجه به کدهای خطای آن به راحتی امکانپذیر است. البته باید گفت که پکیج باکسی در مدل های مختلفی وجود دارد و هر کدام از مدل های آن نیز کدهای مختص به خود را دارند. به طور کلی این مدل از پکیج ها دارای کیفیت بالایی هستند. اما با این وجود همانند هر وسیله دیگری به مرور زمان دچار یک سری عیب و ایراد می شوند. برخی از شایع ترین ارورهای پکیج باکسی شامل موارد زیر است:
کد خطا E01 پکیج باکسی
ارور E01 در هنگامی که شعله تشکیل نشود یا غیر قابل تشخیص باشد به نمایش در می آید. در هنگام مشاهده این ارور برای برطرف کردن مشکل ابتدا باید شیر گاز را بررسی کرده و از سلامت الکترود تشخیص شعله مطمئن شد. همچنین در چنین مواقعی می توان با تمیز کردن الکترود تشخیص شعله، مشکل را برطرف کرد.
کد خطا E02 پکیج باکسی
ارور E02 دیگر خطایی است که در نمایشگر پکیج باکسی به نمایش در می آید. معمولاً این نوع کد خطا با فعال شدن کلید خطا به نمایش در می آید. جهت رفع ایراد موجود در چنین شرایطی می توان اقدام به اسید شویی مبدل پکیج کرد. اگر پس از اسید شویی مبدل، مشکل برطرف نشود به احتمال زیاد سنسور حد خراب است. بنابراین باید جهت تعویض و تعمیر این قطعه اقدام شود.
البته ناگفته نماند که وجود عیب و ایراد در پمپ پکیج نیز می تواند منجر به بروز این اخطار شود. بنابراین با مشاهده ارور E02 لازم است که پمپ پکیج نیز مورد بررسی قرار گرفته و از سلامت آن مطمئن شد.
کد خطا E03 پکیج باکسی
کد خطای E03 در مواقعی که پرشر سوئیچ هوا دچار مشکل شود روی صفحه نمایشگر به نمایش می آید. بنابراین در هنگام مشاهده این کد خطا باید پرشر سوئیچ هوا مورد بررسی قرار بگیرد. ناگفته نماند که مسدود شدن دودکش پکیج نیز می تواند یکی از دلایل بروز این اخطار باشد. بنابراین لازم است که هنگام مشاهده آن شرایط دودکش نیز بررسی شود.
کد خطا E04 پکیج باکسی
هنگامی که برد کنترل نتواند به سیگنال های ورودی پکیج عکس العمل نشان دهد کد خطای E04 به نمایش در می آید. این کد خطا در بیشتر موارد با روشن و خاموش کردن دستگاه برطرف می شود. بنابراین در صورتی که با خاموش و روشن کردن دستگاه باز هم کد خط های E04 روی نمایشگر آن مشاهده شود باید گفت که برد دچار ایراد شده و برای تعمیر آن باید با مرکر تعمیر پکیج در مشهد تماس گرفت.
کد خطا E05 پکیج باکسی
کد خطای E05 هنگامی که پرشر سوئیچ هوا دچار مشکل شود و یا آنکه دودکش مسدود باشد به نمایش در می آید. در واقع این کد گویای این است که هوای ورودی به پکیج به درستی رد و بدل نمی شود. بنابراین برای رفع آن باید دودکش مورد بررسی قرار بگیرد.
کد خطا E06 پکیج باکسی
در صورت نرسیدن هوای تازه به شیر برق و مسدود شدن مسیر دودکش پکیج کد خطای E06 روی نمایشگر دستگاه به نمایش در می آید. در هنگام مشاهده این ارور در صورتی که پکیج در داخل خانه باشد باید کمی پنجره را باز گذاشت و همچنین کنار دودکش نیز باید باز شود. در صورتی که با راهکارهای ارائه شده مشکل برطرف نشود باید برای عیب یابی تخصصی تر دستگاه با مرکز تعمیر پکیج در مشهد کمک گرفت.
کد خطا E08 پکیج باکسی
اگر کاربر بیش از ۵ بار به صورت متوالی دستگاه را ریست کند شاهد به نمایش درآمدن کد خطای E08 در صفحه نمایش پکیج خود خواهد بود.
کد خطا E10 پکیج باکسی
دیگر کد خطای کمک کننده برای عیب یابی پکیج باکسی کد خطا E10 است. این ارور نشان دهنده افت فشار آب در مسیر گرمایش پکیج بوده و در صورت مشاهده آن باید میزان فشار آب بررسی شود. به طور کلی افزایش یا کاهش فشار آب از محدوده استاندارد روی عملکرد پکیج تاثیر منفی می گذارد.
به همین دلیل کارشناسان همواره توصیه می کنند که فشار آب مدار گرمایش باید در یک محدوده مناسب حفظ شود. به طور کلی استانداردترین محدوده فشار مدار گرمایش آب پکیج باکسی ۱.۵ بار است. در هنگام مشاهده کد خطای E10 می توان با باز کردن شیر پرکن مشکل را برطرف کرد.
کد خطا E25 پکیج باکسی
کد خطای E25 هنگامی به نمایش در می آید که دمای پکیج به علت عدم گردش آب در مدار تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. در واقع با مشاهده این ارور می توان متوجه شد که لوله های پکیج یخ زده اند. درصورت بروز این خطا بهترین کار تماس با تعمیرکاران ماهر و با تجربه فعال در این حوزه است.
کد خطا E35 پکیج باکسی
هنگامی که شعله اولیه دچار کمبود شده و نتواند به سنسور شعله برسد کد خطای E35 به نمایش در می آید. در چنین مواردی برای برطرف کردن مشکل باید فشار گاز ساختمان مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت کم بودن زیاد شود. همچنین می توان با باز کردن شعله بزرگ اجاق گاز فشار گاز را تست کرد.
کد خطا پکیج باکسی مدل لونا
در عیب یابی پکیج باکسی حتماً باید مدل آن را در نظر گرفت. زیرا همانطور که در ابتدای مطلب نیز به این نکته اشاره شد کدهای خطای تعریف شده برای مدل های مختلف متفاوت است.
به عنوان مثال کد خطای E01 در پکیج دیواری باکسی مدل لونا نشان دهنده کاهش فشار گاز در سیستم است. بنابراین در هنگام مشاهده این کد در این مدل پکیج حتماً باید فشار گاز ساختمان بررسی شود.در صورتی که فشار گاز ساختمان در محدوده نرمال قرار داشته باشد برای بررسی های بیشتر باید الکترود جرقه زن نیز مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت وجود مشکل باید این قطعه تعمیر و یا حتی تعویض شود. مفهوم دیگر کدهای خطا در پکیج باکسی مدل لونا به شرح زیر است:
- کد خطا E02 پکیج باکسی مدل اونا نشان دهنده فعال شدن کلید سنسور حرارتی است.
- کد خطا E03 پکیج باکسی مدل لونا در صورتی که مسیر دودکش مسدود شده باشد یا آنکه پرشر دود خراب شده باشد به نمایش در می آید.
- کد خطا E04 پکیج باکسی مدل لونا در صورت خراب شدن برق سیستم و یا وجود اشکال در برق سیستم بر روی نمایشگر دستگاه به نمایش در می آید.
- کد خطا E05 پکیج باکسی مدل لونا هنگامی که در سنسور حرارتی ان تی سی مدار بسته، مشکل و یا ایرادی وجود داشته باشد مشاهده می شود.
- کد خطا E06 پکیج باکسی مدل لونا با خراب شدن سنسور ان تی سی آب گرم مصرفی و یا وجود ایراد و مشکل در آن مشاهده می شود.
- کد خطا E07 پکیج باکسی مدل لونا نشان می دهد که فشار آب دستگاه دچار افت شده است.
- کد خطای E08 در پکیج باکسی مدل لونا هنگامی که دستگاه در طول یک ساعت بیشتر از ۵ بار ریست شود روی نمایشگر دستگاه ظاهر می شود.
- کد خطا E10 پکیج باکسی مدل لونا هنگامی که شیر پرکن عملکرد مناسبی را ارائه ندهد یا آنکه سوئیچ هوا خراب شود به نمایش در می آید. زیرا در چنین شرایطی فشار آب گرم بیشتر از حد استاندارد می شود.
- کد خطا E25 پکیج باکسی مدل لونا نشان دهنده افزایش بیش از اندازه دمای پکیج است.
- کد خطا E31 پکیج باکسی مدل لونا هنگامی که ارتباط بین نمایشگر با ترموستات قطع شود به نمایش در می آید.
- کد خطا E35 پکیج باکسی مدل لونا در صورتی که شعله تشکیل نشود ایجاد می شود.
کد خطا پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4
پکیج های باکسی مدل اکو3 و اکو4 نیز جزو مدل های پرطرفدار به شمار می رود. این مدل پکیج نیز کدهای خطای مختص به خود را دارد که در ادامه به بررسی مفهوم آنها پرداخته خواهد شد.
- کد خطا E01 پکیج باکسی مدل اکو ۳ و اکو ۴ نشان دهنده تشکیل نشدن شعله پکیج است.
- کد خطا E02 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 خاکی از فعال شدن سنسور حرارتی است.
- کد خطا E03 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 با مسدود شدن دودکش به نمایش در می آید.
- کد خطا E04 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 در مواقعی که برد کنترل سیگنال غیر معمولی دریافت کند روی نمایشگر ظاهر می شود.
- کد خطا E05 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 نشان دهنده خراب شدن پرشر سوئیچ هوا است.
- کد خطا E07 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 در مواقعی که به علت مسدود شدن دودکش، هوا به دودکش نرسد مشاهده خواهد شد.
- کد خطا E08 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 هنگامی که در یک ساعت دستگاه بیشتر از ۵ بار ریست شود به وجود می آید.
- کد خطا E10 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 در مواقعی که پرشر سوئیچ آب باز بماند فشار هوا آب مدار گرمایشی افت کرده و در نتیجه این ارور روی نمایشگر ظاهر می شود.
- کد خطا E25 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 هنگامی که دمای دستگاه به دلیل کار نکردن پمپ آب و عدم گردش آب در مدار دچار افت بیش از حد شود به نمایش در می آید.
- کد خطا E38 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 با کم شدن شعله اولیه و نرسیدن حرارت به یون کنترل شعله ایجاد می شود.
- کد خطا E43 پکیج باکسی مدل اکو3 و اکو4 در صورتی ظاهر می شود که کد خطای E38 حدود ۶ مرتبه در کمتر از ۹ دقیقه به صورت متوالی تکرار شود.
کدهای خطا پکیج باکسی در مدل آنالوگ
برای عیب یابی پکیج باکسی در مدل های آنالوگ باید به شکل و رنگ چراغ های چشمک زن توجه کرد. زیرا در این مدل ها ارورهای پکیج به شکل چراغ های چشمک زن به نمایش در می آیند. همچنین هر کدام از چراغ های قرمز و سبز نشان دهنده وجود ایراد خاصی در عملکرد پکیج است. در مدل های آنالوگ معمولاً چشمک زدن چراغ سبز نشان دهنده مشکل خاصی نیست و در بیشتر موارد این ارور به صورت خود به خود از بین می رود. در صورتی که چشمک زدن چراغ سبز پکیج آنالوگ مدل باکسی برطرف نشود، چراغ قرمز شروع به چشمک زدن می کند.
با توجه به تعداد چشمک های چراغ قرمز می توان اقدام به عیب یابی پکیج باکسی کرد. زیرا هر تعداد چشمک چراغ قرمز نشان دهنده مشکل خاصی است که در ادامه بررسی خواهد شد.
- هنگامی که دمای دستگاه به درجه مطلوب رسیده و آماده به کار باشد چراغ سبز آن یک بار چشمک می زند
- هنگامی که شعله خاموش شود چراغ سبز دستگاه سه بار چشمک می زند
- چشمک زدن چراغ سبز ۴ بار به صورت متوالی یک خطای موقتی محسوب می شود و با ریست مجدد دستگاه از بین می رود.
- هنگامی که یک خطای موقتی و ناشناخته در پکیج به وجود بیاید چراغ سبز آن ۶ بار چشمک می زند.
- در صورت وجود خطا در سنسور یا جریان دستگاه چراغ قرمز یک بار چشمک می زند
- در صورتی که فشار آب پکیج بیش از حد افزایش پیدا کند چراغ قرمز دو بار چشمک خواهد زد.
- در مواقعی که دستگاه بیش از ۵ بار ریست شده و مشعل روشن نشود چراغ قرمز به صورت متوالی سه بار چشمک می زند.
- هنگامی که فن به خوبی کار نکند چراغ قرمز پکیج آنالوگ ۴ بار به صورت متوالی چشمک می زند. ناگفته نماند که این اخطار را باید جدی گرفت زیرا در چنین شرایطی امکان ورود گازهای دودکش به منزل نیز وجود دارد.
- اگر چراغ قرمز پکیج به صورت متوالی ۵ بار چشمک بزند باید گفت که در spu پکیج خطا وجود دارد.
- در صورت وجود هرگونه ایراد و مشکل نامشخص در عملکرد پکیج چراغ قرمز آن به صورت متوالی ۶ بار شروع به چشمک زدن می کند. بنابراین در چنین شرایطی لازم است که پکیج حتماً توسط یک تکنسین ماهر بررسی شود.
نحوه ریست پکیج باکسی
معمولاً برخی از مشکلات پکیج با ریست کردن آن از بین می رود. به همین دلیل برای عیب یابی پکیج باکسی می توان آن را ریست کرد. البته باید مطمئن شد که با ریست کردن پکیج مشکل برطرف خواهد شد. به طور کلی فرایند ریست کردن این مدل پکیج ساده است و برای ریست کردن فقط باید دکمه مخصوص ریست موجود بر روی بدنه دستگاه را فشار داده و چند ثانیه نگه داشت.البته ناگفته نماند که محل قرار گیری دکمه ریست در مدل های مختلف این پکیج در محل یکسانی قرار ندارد.
علت گرم نشدن آب در پکیج باکسی
گرم نشدن آب پکیج دلایل و علل مختلفی دارد. به همین دلیل برای عیب یابی پکیج باکسی در چنین شرایطی باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت که برخی از شایع ترین و رایج ترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- نوسان و افت فشار گاز
- وجود رسوب در مبدل ثانویه
- گرم نشدن آب پکیج به دلیل پایین بودن فشار آب
- خراب شدن شیر سه طرفه پکیج
- خراب شدن سنسور ان تی سی
- وجود ایراد و اختلال در عملکرد فلوسوئیچ آبگرمکن
- وجود هوا در داخل لوله های سیستم
علت صدای بلند پکیج باکسی
یکی دیگر از ایرادهای رایجی که در عملکرد پکیج های باکسی مشاهده می شود انتشار صدای بلند در هنگام کار است. این ایراد نیز به دلایل مختلفی ایجاد می شود که برخی از مهم ترین و رایج ترین آنها شامل گزینه های زیر هستند:
- سرد بودن آب ورودی به پکیج
- لوله کشی مناسب سیستم
- خراب شدن پمپ پکیج
- گیر افتادن هوا در مدار پکیج
- خراب شدن فن پکیج
- انسداد مبدل به دلیل رسوب جمع شده در آن
- تراز نبودن محل قرارگیری پکیج
- خراب شدن و عملکرد نامناسب اورینگ ها
نتیجه گیری
با دانستن مفهوم ارورهایی که در مدل های مختلف پکیج باکسی مشاهده می شود، می توان به راحتی بسیاری از ایرادهای موجود در پکیج را شناسایی و رفع کرد. اما برخی از این خطاها خبر از یک خرابی یا نقصی را می دهد که می تواند خطرناک باشد و در چنین شرایطی باید با مرکز تاسیسات خدمات ایران تماس گرفته شود تا فرایند عیب یابی و تعمیر پکیج در بهترین حالت ممکن انجام گردد.